Wij verdelen de rest...

  • Naamloos-1.png
  • Krat_blauw.jpg
  • Mensen_08.jpg

voedselbank moerdijk

Donatie Gooskens Hout Groep

Op 6 december 2022 ontvingen wij van Gooskens Hout Groep te Moerdijk een prachtig cheque van € 5.000,-.

Gooskens Hout heeft er dit jaar bewust voor gekozen om het budget voor de relatiegeschenken volledig te doneren aan de lokale voedselbanken in de buurt van hun vestigingen, nl. Voedselbank Bladel, Voedselbank Deurne en Voedselbank Moerdijk. Als aanvulling hierop hebben alle collega’s, familie en vrienden op het personeelsfeest nog zo’n € 5.000 opgehaald. Totaal werd er aan de 3 voedselbanken € 15.000 gedoneerd. Heel hartelijk bedankt!

Inzameling voor Voedselbank weer groot succes

Tijdens de Week van de Voedselbanken hield Voedselbank Moerdijk op zaterdag 22 oktober 2022 een inzamelingsactie bij diverse supermarkten in de gemeente Moerdijk. Vrijwilligers van de Voedselbank en leden van Lionsclub Moerdijk vroegen mensen bij de ingang van de supermarkten iets extra’s te kopen om te doneren aan de Voedselbank Moerdijk.

Voedselbank Moerdijk

Voedselbank Moerdijk helpt meer dan honderd gezinnen in de gemeente Moerdijk met een gratis voedselpakket. De boodschappen die Voedselbank Moerdijk elke week uitdeelt aan cliënten, zijn allemaal gekregen van anderen. Van bedrijven, supermarkten, winkels, boeren en particulieren. Veel van hen leveren geregeld producten aan de voedselbank, omdat ze graag helpen en verspilling willen tegengaan.

73 volle kratten met boodschappen!

De inzamelingsactie bij de supermarkten heeft dit jaar 73 overvolle kratten met boodschappen voor de gebruikers van Voedselbank Moerdijk opgeleverd. Ook werden extra giften in de vorm van contant geld en statiegeldbonnetjes gedaan. Een fantastisch resultaat!
In deze economisch zware tijden is het hartverwarmend dat het aantal volle kratten met boodschappen weer groter is dan vorig jaar: vorig jaar werden 65 kratten ingezameld. Dit zal de gezinnen die afhankelijk zijn van een voedselpakket van de Voedselbank heel veel goed doen. De inzamelingsactie is afgelopen zaterdag gehouden bij Albert Heijn in Klundert en Zevenbergen, Aldi in Oudemolen en Jumbo in Fijnaart. Wij bedanken de supermarkten en alle gulle gevers heel hartelijk voor hun steun!

Over Lionsclub Moerdijk

Lionsclub Moerdijk is een gemengde club (zowel mannen als vrouwen) met 24 leden. Onze leden hebben uiteenlopende beroepen, waardoor we beschikken over een brede variatie aan kennis, vaardigheden en waardevolle contacten.
Lionsclub Moerdijk maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk. Lions zijn al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld, wereldwijd heeft de Lionsclub 1,5 miljoen leden. In Nederland zijn ruim 11.000 Lions, verenigd in meer dan 430 Lionsclubs. De Lions zijn de grootste serviceorganisatie ter wereld.

In Memoriam: Lia Hattink - van der Heijden

Tot onze grote droefheid moeten wij kennis geven van het op 31 mei j.l. overlijden van onze vrijwilligster

Lia Hattink - van der Heijden

Lia was onze supervrijwilligster bij de Stichting Voedselbank Moerdijk. Haar inzet voor onze voedselbank was door haar zelf verworden tot een dagelijkse bezigheid. Zij was bestuurslid van de Stichting. Bovendien was zijn belast met heel veel dagelijkse bezigheden, zoals de gang van zaken in onze loods Dr. Arienslaan 84 te Zevenbergen, het samenstellen van de wekelijks uit te delen voedselpakketten en het onderhouden van de contacten met het regionale distributiecentrum voor Brabant en Zeeland in Tilburg. Lia was bijna dagelijks te vinden in onze loods in Zevenbergen. Zonder enige schroom durven wij te stellen, dat Lia onze supervrijwilligster was. Met haar overlijden ontstaat er een zeer groot gat in onze vrijwilligersorganisatie. Wij zullen haar ontzettend missen.

Wij wensen Jan, Sandra en Rumo, Tanje en de kleinkinderen Rom, Lonne en Keiden heel veel sterkte toe met het gemis van echtgenote, (schoon)moeder en oma Lia.

Bestuur en vrijwilligers van de 
Stichting Voedselbank Moerdijk

Nieuws

IMAGE Donatie Gooskens Hout Groep
maandag 19 december 2022
Op 6 december 2022 ontvingen wij van Gooskens Hout Groep te Moerdijk een prachtig cheque van € 5.000,-. Gooskens Hout heeft er dit jaar bewust voor... Lees verder...
IMAGE Inzameling voor Voedselbank weer groot succes
zondag 13 november 2022
Tijdens de Week van de Voedselbanken hield Voedselbank Moerdijk op zaterdag 22 oktober 2022 een inzamelingsactie bij diverse supermarkten in de... Lees verder...

anbi