Toegankelijkheid

Skip to main content

Hilde Roemers stopt als secretaris van Voedselbank Moerdijk

Voedselbank Moerdijk moet op zoek naar een nieuwe secretaris. Want na vier jaar trouwe dienst begint onze huidige secretaris Hilde Roemers aan een andere uitdaging.

“Het klikte meteen al tijdens het kennismakingsgesprek,” vertelt voorzitter Froukje Smeding. “Hilde gaf een heel eigen draai aan het werk. Ze is erg goed in de contacten naar buiten, met de gemeente, bedrijven, scholen of bouwer van de website.”

Lekker eten voor iedereen

Het sociale doel van de voedselbank was voor Hilde een belangrijke reden om bij ons vrijwilligerswerk te komen doen. “Ik wil graag dat anderen het ook goed hebben. En dat arme mensen ook lekker kunnen eten, net als ik dat elke avond kan.”

Haar enthousiasme groeide snel. “Ik vond het zó leuk om te doen. Dat had ik nooit verwacht. De voedselbank heeft een goede naam en wordt ook om advies gevraagd. Dat is uitdagend werk. En dan waren er ook nog de ludieke acties van bijvoorbeeld scholen om geld of spullen in te zamelen, waarbij ik kon meehelpen. Echt superleuk!”

Nieuwe uitdaging

Ook de nieuwe uitdaging van Hilde past bij haar sociale hart. Samen met een vriendin gaat ze zich inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking. “Wij willen er voor zorgen dat er meer werk komt voor deze groep. Er is nog te weinig keus, meestal alleen in de landbouw of ergens knutselen. Wij zien graag ook werk voor hen in bijvoorbeeld de zorg of de horeca.”

Dat betekent opnieuw veel contact met bedrijven en ondernemers in de gemeente Moerdijk. “Wij gaan op zoek naar enthousiaste ondernemers die graag iets nieuws willen beginnen. Die de mogelijkheden zien in mensen met een verstandelijke beperking. En wij kunnen ze dan helpen met onze kennis en ervaring.”

Secretaris gezocht

Dat betekent natuurlijk wel dat Voedselbank Moerdijk op zoek is naar een andere secretaris. Die net als Hilde het werk van het bestuur makkelijker maakt, aldus voorzitter Froukje. “Hilde filtert altijd de grote stapel post en mail, zodat wij ons alleen hoeven te buigen over het belangrijkste. Ze houdt ook het doel van de voedselbank goed in de gaten. Dat het vooral om onze klanten gaat en dat we dus beter af zijn met spullen dan met geld. Bovendien houdt ze ook de gemaakte afspraken goed in de gaten. En geeft ze prima spreekbeurten over het werk van de voedselbank."

We gaan haar missen. Dat is duidelijk. Maar het is wel een kans voor iemand anders om de uitdagende taak van secretaris over te nemen. Kijk bij onze vacatures als u het enthousiasme van Hilde deelt en ons bestuur wilt aanvullen.   

Hilde Roemers stopt als secretaris van Voedselbank Moerdijk