Toegankelijkheid

Skip to main content

Kom ik in aanmerking?

U kunt zelf een check doen of misschien recht heeft op een gratis voedselpakket. U kunt daarvoor de informatie gebruiken van Voedselbanken Nederland (klik hier). Als u denkt dat u in aanmerking komt voor een pakket, bel dan met onze intakers op 06 42 250 400 of stuur een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook als u twijfelt, kunt u natuurlijk bellen. Onze intakers zullen u dan helpen en uitleg geven.

 

Belangrijk: u kunt aan aan deze informatie geen rechten ontlenen. 

Persoonlijk gesprek

Als u onze intakers belt, nodigen ze u uit voor een persoonlijk gesprek. Ze vragen u om tijdens dat gesprek papieren mee te brengen. Bijvoorbeeld bankafschriften, als bewijs voor uw inkomsten en uitgaven. Tijdens het persoonlijk gesprek controleren de intakers uw gegevens en bepalen ze of u een gratis voedselpakket krijgt.

Niet iedereen met een laag inkomen heeft recht op een gratis voedselpakket. Er zijn landelijke normen waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor zo’n pakket. Deze normen gelden bij alle voedselbanken die aangesloten zijn bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. In de landelijke normen kunt u precies nalezen wat de regels zijn.

Niet voor altijd

De hulp van Voedselbank Moerdijk is tijdelijk. Het is bedoeld om mensen door een moeilijke periode heen te helpen, maar is geen blijvende hulp. Wij verwachten dat onze cliënten er zelf alles aan doen om hun situatie te verbeteren. En dat ze er voor zorgen dat ze de voedselbank zo kort mogelijk nodig hebben.