Toegankelijkheid

Skip to main content

Scholen helpen massaal Voedselbank Moerdijk

In de gemeente Moerdijk doen maar liefst 17 scholen mee aan de jaarlijkse actie van Omroep Brabant. Zevenbergschen Hoek was de eerste die zich aan heeft gemeld bij Voedselbank Moerdijk om inzamelpunt te zijn. En ook kleine kernen als Helwijk, Noordhoek en Heijningen doen mee. Voedselbank Moerdijk is niet alleen blij met deze hulp, maar ook trots dat heel Moerdijk mee doet.

De gezellige kersttijd kan voor arme gezinnen juist een moeilijke tijd zijn. Daarom organiseert Omroep Brabant een speciale inzamelingsactie: Samen voor de Voedselbank. De actie is deze keer van 5 tot en met 15 december. De 17 scholen in de gemeente Moerdijk zijn een inzamelpunt waar iedereen boodschappen kan inleveren. Dus niet alleen de schoolkinderen, maar iedereen in het dorp kan er terecht.

Lijst boodschappen om uit te kiezen

Omroep Brabant heeft een lijst gemaakt met 8 lang houdbare producten die de voedselbanken graag zouden krijgen. Op de lijst staan pakken koffie, thee, rijst, pasta, pastasaus, zoet beleg, suiker en lang houdbare melk. Deze boodschappenlijst is te vinden op de website van Omroep Brabant.

Alle boodschappen die worden ingezameld zijn bestemd voor de inwoners van de eigen gemeente. In de gemeente Moerdijk krijgen op dit moment zo'n 200 mensen een voedselpakket. Ongeveer de helft daarvan is kind.

Let op de openingstijden

De scholen zijn natuurlijk allen een inzamelpunt tijdens de gewone openingstijden van de school. Op zaterdag 10 december zal de loods van de voedselbank aan de Dr. Ariënslaan 84 in Zevenbergen open zijn. Op de website van Omroep Brabant komt een lijst te staan met alle inzamelpunten, zodat iedereen de boodschappen zo dichtbij mogelijk kan inleveren.

Foto: Gerard de Bruin

Scholen helpen massaal Voedselbank Moerdijk