Toegankelijkheid

Skip to main content

Sporthondencentrum Brabant zamelt goederen in tijdens opening

De gemeente Moerdijk is een sporthondencentrum rijker. Op 2 september was de officiële opening van Sporthondencentrum Brabant in Standdaarbuiten, kortweg SHC. Dat is niet alleen goed nieuws voor hondenliefhebbers die graag zichzelf en de hond uitdagen met bijvoorbeeld gehoorzaamheidstrainingen en behendigheidswedstrijden op hoog niveau. Het is ook fantastisch nieuws voor Voedselbank Moerdijk, want wij mochten delen in het feest.

Tassen vol

Claudia Leijs, de enthousiaste eigenares van SHC, gebruikte het openingsfeest om boodschappen in te zamelen voor onze cliënten. Dat leverde tassen vol etenswaren, wasmiddel en koffie op. "Wij hebben onze gasten gevraagd geen bloemen voor ons mee te nemen, want we zijn toch te druk bezig om er echt van te kunnen genieten. In plaats daarvan hebben we liever iets dat we aan de voedselbank kunnen geven. En dat hebben mensen massaal gedaan", aldus Leijs.

Leijs heeft niet lang hoeven nadenken, zo vertelt ze. "Wij hebben alles dat ons hartje begeerd. Er is in onze omgeving armoede die ik niet zie, maar waarvan ik weet dat het er is. Ik help graag en dan is Voedselbank Moerdijk een logische keuze." Ook de gasten reageerden enthousiast. Er waren mensen die speciaal naar de opening van het sporthondencentrum gekomen waren juist vanwege de actie voor de voedselbank. "Er was zelfs iemand die op de dag zelf niet kon komen en hij kwam de dag erna alsnog een stapel pakken koffie brengen." En natuurlijk is Voedselbank Moerdijk daar dolblij mee.

Bezoekers welkom bij SHC

Het Sporthondencentrum Brabant aan de Vlietweg in Standdaarbuiten ontvangt ook graag gasten zonder hond. Kijken zonder zelf mee te doen mag. Wie nieuwsgierig is hoe het er aan toe gaat tijdens een training voor sporthonden, kan eerst even kijken op de website van SHC. Daar staat een activiteitenkalender met de tijden waarop u terecht kunt. De eerste mogelijkheid is op 29 september. Dan is er een workshop Dogfrisbee voor beginners.

Sporthondencentrum Brabant zamelt goederen in tijdens opening