Toegankelijkheid

Skip to main content

Peter van Veelen wordt nieuwe voorzitter Voedselbank Moerdijk

Peter van Veelen uit Zevenbergen wordt de nieuwe voorzitter van Voedselbank Moerdijk. Onze voorzitter Froukje Smeding heeft niet meer genoeg tijd om zo veel energie in haar vrijwilligerswerk te steken als ze zou willen. En dus gaat ze langzaamaan haar opvolger inwerken.

Het is nog niet bekend wanneer Froukje het stokje officieel overdraagt aan Peter. Maar we willen u toch alvast graag kennis laten maken met onze toekomstige voorzitter.

Peter reageerde eigenlijk op de vacature van secretaris. Maar daar was net iemand anders voor gevonden. “Froukje vertelde toen dat ze er over dacht om zelf te stoppen en vroeg of ik het ook goed zou vinden om voorzitter te worden.”

Nieuwe wereld

De wereld van de voedselbanken is een nieuwe voor Peter van Veelen. Maar voorzitter zijn, is hij al gewend. Zo zat hij in besturen van de kerk en van de kiesvereniging van de ChristenUnie in West-Brabant. “Het gaat me goed af,” glimlacht hij.

Ook in zijn werk was Peter gewend om leiding te geven en mensen aan te sturen. “Voor mijn pensioen was ik mobiliteitsmanager bij ING. Soms zijn er reorganisaties en moeten mensen aan nieuw werk worden geholpen. Ik adviseerde de managers van de reorganiserende afdeling. Over hoe ze mensen netjes konden behandelen en ze het sociaal plan goed konden uitvoeren.”

Niet vrijblijvend

Peter verwacht zijn ervaring bij ING prima te kunnen gebruiken bij zijn vrijwilligerswerk voor Voedselbank Moerdijk. “Vrijwillig is niet hetzelfde als vrijblijvend. Je moet elkaar kunnen aanspreken op het nakomen van afspraken.” Hij kijkt erg uit naar zijn nieuwe functie als voorzitter. “Ik heb al meegekeken bij het uitdelen van de pakketten op vrijdag en heb dus al wat vrijwilligers ontmoet.”

De vrijwilligers hebben meteen een behoorlijke indruk gemaakt op Peter. “Het is een groep gemotiveerde en gedreven mensen. Vrijwilligers die duidelijk een band hebben met onze klanten. Het is een goedlopende machine en dat maakt het voor het bestuur natuurlijk fijn om mee te werken.” Peter wil graag nog een tijd meelopen en meekijken met Froukje. “Ik moet nog veel ontdekken. Doen is de beste leerschool.”

Toekomstplannen

Ook al komt hij in een nieuwe wereld terecht, Peter heeft al wel plannen voor Voedselbank Moerdijk. “Ik wil graag onderzoeken of we onze klanten ook op andere manieren kunnen helpen dan alleen met voedsel. Hulp om uit de armoede te komen. Landelijk schijnt er al zo’n soort project te lopen, ‘Geen pakket zonder traject’. En misschien kunnen wij daar ook aan meedoen.”

Voedselbank Moerdijk is blij met het enthousiasme van Peter van Veelen en blij dat hij voorzitter wil worden. Uiteraard kunt u later op deze website lezen wanneer Froukje echt afscheid neemt.

Peter van Veelen wordt nieuwe voorzitter Voedselbank Moerdijk