Toegankelijkheid

Skip to main content

Wethouders 'knippen lintje door' voor Voedselbank Moerdijk

Donderdag 16 juni hebben wethouder Schoneveld van sociale zaken en wethouder Zwiers van economische zaken gezamenlijk de nieuwe website van Voedselbank Moerdijk geopend. Zij deden dat door een virtueel lint open te knippen.

Gemeente steunt werk Voedselbank
Sponsoren, vrijwilligers en cliënten waren samengekomen in de bibliotheek van Zevenbergen om te vieren dat de nieuwe website feestelijk werd gelanceerd. “De gemeente is blij met het belangrijke werk van de voedselbank in onze regio,” aldus wethouder Zwiers, “maar tegelijk is het jammer dat het nodig is.” Dat dubbele gevoel werd ook vertolkt door de voorzitter van Voedselbank Moerdijk, Froukje Smeding. Zij vertelde dat bij de oprichting van Voedselbank Moerdijk in 2007, voedsel werd ingezameld voor 36 personen. Inmiddels krijgen bijna 200 personen wekelijks een voedselbankpakket. De organisatie is in de loop van de jaren steeds professioneler gaan werken. Er is inmiddels een netwerk van sponsoren en donoren in de gemeente Moerdijk. En er wordt veel aandacht besteed aan voedselveiligheid. De nieuwe website is een logisch vervolg op deze ontwikkelingen.


Hapjes van restjes
Steakhouse “Seven” verzorgde de hapjes tijdens de receptie. Deze waren gemaakt met ingrediënten uit het voedselpakket. Daaruit bleek maar weer eens dat je prima kunt koken met restjes.


Informatie voor alle doelgroepen
De website geeft duidelijke informatie aan iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de voedselbank. Voor cliënten is er de mogelijkheid om uit te rekenen of men recht heeft op een voedselbankpakket. Sponsoren en donoren kunnen allerlei relevante informatie vinden met betrekking tot het steunen van de Voedselbank. Wilt u graag vrijwilligerswerk doen? Dan kunt u zich via de site aanmelden om mee te helpen. Kijkt u maar eens op www.voedselbankmoerdijk.nl.

Wethouders 'knippen lintje door' voor Voedselbank Moerdijk