Toegankelijkheid

Skip to main content

Scholen gezocht voor Voedselbankactie van Omroep Brabant

Voedselbank Moerdijk gunt iedereen een gezellige kersttijd. Voor arme gezinnen kan het juist een moeilijke tijd zijn. Daarom organiseert Omroep Brabant een speciale inzamelingsactie: de jaarlijkse Voedselbankactie.

De actie is van 5 tot en met 15 december en wij zoeken scholen die willen helpen boodschappen in te zamelen.

Lijst boodschappen om uit te kiezen

Omroep Brabant heeft een lijst gemaakt met 8 lang houdbare producten die de voedselbanken graag zouden krijgen. Op de lijst staan pakken koffie, thee, rijst, pasta, pastasaus, zoet beleg, suiker en lang houdbare melk. Om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden er inzamelpunten in de dorpen gemaakt. Het zou heel fijn zijn als scholen in de gemeente Moerdijk hun deuren open zetten en inzamelpunt worden.

Alle boodschappen die worden ingezameld zijn bestemd voor de inwoners van de eigen gemeente. In de gemeente Moerdijk krijgen op dit moment zo'n 200 mensen een voedselpakket. Ongeveer de helft daarvan is kind.

Benodigdheden inzamelpunt

Als een school mee wil doen, dan horen wij het natuurlijk graag. U kunt ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt bellen naar 06-30317241. Niet alleen om een school aan te melden, maar ook voor meer informatie. Dit is wat een school kan verwachten:

  • De school is alleen tijdens schooluren een afgiftepunt voor houdbare goederen. Op zaterdag zal de loods van de Voedselbank in Zevenbergen open zijn.
  • Het is voor iedereen in de buurt (dus niet alleen voor schoolkinderen). U mag zelf lege (bananen)dozen neerzetten. Voedselbank Moerdijk zal ze regelmatig leeghalen.
  • De naam en het adres van de school worden door Voedselbank Moerdijk doorgegeven aan Omroep Brabant. Die plaatst de school op de lijst met inzamelpunten. Deze lijst komt op de site van Omroep Brabant te staan. Iedereen die boodschappen wil geven, kan deze lijst raadplegen om een inzamelpunt in de buurt te zoeken.
  • U mag natuurlijk ook zelf een leuke manier verzinnen om vorm te geven aan de actie. Maar dit hoeft niet.

Foto: Gerard de Bruin

Scholen gezocht voor Voedselbankactie van Omroep Brabant