Wij verdelen de rest...

  • Naamloos-1.png
  • Krat_blauw.jpg
  • Mensen_08.jpg

voedselbank moerdijk

Jan Dick Goud: "Een beetje voedselveilig bestaat niet"

JanDick1

Jan Dick Goud is al ruim twee jaar verantwoordelijk voor de voedselveiligheid van de Voedselbank Moerdijk.

Met een achtergrond in de kwaliteit van de productie bij onder andere Heineken en Friesland Campina Zuivel  in zowel binnenland en buitenland is hij de juiste man op de juiste plaats voor ons.

Er was een tijd dat je als voedselbank maar een ‘beetje’ kon doen aan voedselveiligheid. Het voedsel was gratis, dus veiligheid leek niet zo belangrijk.
Gelukkig ligt die tijd ver achter ons.

 

Certificaat

 

Certificaat

De Voedselbank voldoet door de inzet van Jan Dick en alle vrijwilligers helemaal aan de eisen die aan voedselveiligheid worden gesteld, we zijn dan ook de trotse eigenaar van een “Groen” certificaat.

Zo’n certificaat wordt alleen uitgereikt aan voedselbanken die hun voedselveiligheid goed voor elkaar hebben, we worden daarvoor regelmatig en soms ook onverwacht gecontroleerd door een onafhankelijk bureau.

We maken een goed onderscheid tussen lang houdbare producten (zoals droge etenswaren en ingeblikt voedsel), verse en gekoelde etenswaren en diepvries producten.

Iedere soort voeding die we aangeleverd krijgen van onze toeleverende producenten en supermarkten wordt professioneel door onze vrijwilligers behandeld om ervoor te zorgen dat onze klanten er van op aan kunnen dat ze onze producten veilig kunnen eten.

De juiste temperatuur van alle producten wordt voortdurend tijdens transport en opslag in de gaten gehouden en vastgelegd om ervoor te zorgen dat niets met enig risico voor voedselveiligheid (bederf) uitgedeeld wordt.

 

 Jammer..

Op vrijwel alle verpakte levensmiddelen staat een Tenminste Houdbaar Tot (THT) datum.
Jan Dick vindt het erg jammer dat zelfs sommige van onze klanten, die de beschikbare voedingsmiddelen goed kunnen gebruiken, denken dat je na een THT datum een dergelijk product niet meer veilig zou kunnen eten.

Dat is gelukkig niet waar: De THT datum geeft alleen aan tot wanneer de producent het product garandeert. De meeste van die producten zijn veel langer houdbaar en ook daarna nog steeds heel veilig en voedzaam.

Bij onze afhaalbalie laten we dan ook op posters zien wat de ECHTE veilige houdbaarheid van producten is.

Al onze vrijwilligers zijn zich er dank zij Jan Dick van bewust: Een beetje voedselveilig bestaat niet, alleen 100% veilig voedsel is goed genoeg voor onze afnemers.

Nieuws

IMAGE Voedselbank Moerdijk in het nieuws
donderdag 14 mei 2020
Er is recentelijk een artikel in de moerdijkse bode verschenen over de donatie van Shell Moerdijk en de Gemeente Moerdijk. Hier kunt u meer... Lees verder...
IMAGE Interview Voorzitter in Rabo en Co
donderdag 07 mei 2020
In het voorjaar had de voorzitter van de voedselbank Moerdijk een interview met het locale blad Rabo & Co van de Rabobanken Rest-Brabant Noord.... Lees verder...

anbi